SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
UPORABA DOBITI
 
Viro zadržava lanjsku dobit
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 20.07.2017. - 19:32:47
ZAGREB - Iz poziva za Glavnu skupštinu Vira koja će se održati 29. kolovoza razvidno je da će se lanjska dobit zadržati.

Kompanija je u 2016. ostvarila neto dobit od 37,2 milijuna kuna.

Upravi Društva daje se ovlaštenje da stječe dionice Društva uz sljedeće uvjete:

- da najveći ukupni broj dionica kupljenih na temelju ovog ovlaštenja iznosi 10% temeljnog kapitala Društva;

- da najviša cijena po kojoj se kupuju vlastite dionice ne smije biti iznad 10%, odnosno ispod 10% prosječne tržišne cijene za dionicu koja je ostvarena tijekom prethodnog dana trgovanja;

- Pri stjecanju i raspolaganju vlastitim dionicama Uprava je ovlaštena odstupiti od odredbe članka 211. odnosno članka 308. st. 2. i 4. Zakona o trgovačkim društvima;

- Uprava Društva ovlaštena je postupiti prema članku 352. stavak 3. točka 3. Zakona o trgovačkim društvima i povući dionice bez nominalnog iznosa bez smanjenja temeljnog kapitala u kojem slučaju dolazi do povećavanja udjela preostalih dionica u temeljnom kapitalu te je Uprava ovlaštena uskladiti podatak o broju dionica u Statutu Društva.

- Uprava je ovlaštena povući vlastite dionice bez nominalnog iznosa i smanjiti temeljni kapital Društva.- osim ako nije unaprijed obnovljeno, izmijenjeno ili opozvano, ovime dano ovlaštenje vrijedi 5 godina od dana donošenja ove odluke.

Za revizora financijskih izvještaja Društva i posebnih revizija temeljem odredbi Zakona o trgovačkim društvima Društva imenuje se Deloitte.