SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VIRTUALA
 
Virtualni dječak postao stanovnik Tokija
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 04.11.2017. - 22:07:13
TOKIO - Virtualna osoba postala je službeni stanovnik centralnog dijela japanske prijestolnice Tokija, a virtualni došljak predstavlja se kao razgovorljivi sedmogodišnji dječak, prenose lokalni mediji i agencije.

Dječak po imenu „Shibuya Mirai“ ne postoji fizički, ali može imati tekstualne konverzacije s ljudima uz pomoć vrlo popularne aplikacije za razmjenu poruka LINE.

Tokijska četvrt Shibuya, područje naseljeno mladim ljudima koji prate trendove, dala je ovom virtualnom liku posebni certifikat za prebivanje.

Ovim je Mirai postao prva umjetna osoba koja je upisana u lokalnim knjigama stanovnika u Japanu, a vjerojatno i u svijetu. Mirai, čije ime na japanskom jeziku znači „Budućnost“, trebao bi biti učenik prvog razreda osnovne škole.

Iz Shibuye navode kako projekat za cilj ima bolje povezivanje lokalnih vlasti sa stanovnicima i davanje prilike žiteljima da prenesu svoja mišljenja dužnosnicima.

„Njegovi hobiji su pravljenje fotografija i peomatranje ljudi s kojima voli razgovarati. Molim vas, pričajte sa njime o bilo čemu“, navodi se u priopćenju distrikta Shibuye i Microsofta koji je sudjelovao u razvoju ovog virtualnog lika.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.