SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NEREDI
 
Više ranjenih u Podgorici, policija bacila suzavac (VIDEO)
Autor/izvor: SEEbiz / B92
Datum objave: 24.10.2015. - 23:16:39
PODGORICA - Demonstracije opozicije u centru Podgorice pretvorile su se u nerede oko 22 časa, kada su izbili sukobi demonstranata i policije, a ulice je ispunio suzavac.  Intervencija policije usledila je nakon što su okupljeni pokušali da uđu u zgradu skupštine, sa jedne strane su poletele petarde, a sa druge suzavac i šok bombe.

Situacija je i dalje napeta, a haos na ulicama i dalje traje. Prema prvim informacijama, ima i povijređenih. Policija je razbila centralni skup, a trg su "zauzeli" policijski hameri.

Kako javljaju reporter B92 sa lica mesta, ulicama odjekuju "topovski udari", a količina suzavca je u prvih 20-ak minuta sukoba bila ogromna. Tanjug je izvijestio da je bilo i pucnjave, ali reporter B92 nije mogao da potvrdi takve navode.

Prema poslednjim informacijama, sukoba je bilo na više mjesta u gradu i suzavac je bačen na više lokacija. TV Vijesti prenose da je policija privela jednog od lidera protesta Andriju Mandića.

"Sputnjik" prenosi da ga je bilo i kod štaba DPS-a i da se grupa građana nalazila zarobljena na mostu.

Na društvenim mrežama navode i da ima povrijeđenih, a mogu se videti i fotografije na kojima se vidi dim od suzavaca.

RTS prenosi da su demonstranti gađali skupštinu petardama uz uzvike "nema više čekanja", a na ulicama su i specijalne jedinice policije.

Vlada na svom zvaničnom Tviter nalogu piše da su "demonstranti brutalno napali policiju", kao i da su "demonstranti sprečeni u daljim napadima na policiju". Oni takođe ističu da ima povređenih policajaca, kao i da policijska akcija i dalje traje.

Na drugoj strani, iz redova demonstranata navode da je "policija brutalno intervenisala" ogromnim količinama suzavca i šok bombi i da je koristila silu, kao i da "Podgorica izgleda kao ratna zona".

Do nemira je došlo ubrzo nakon što su dodatno porasle tenzije, a lideri protesta rekli da "čekaju još deset minuta, posle čega neće moći kontrolišu situaciju".