SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROSTORI
 
Vlada daje 84 milijuna kuna da Ćorićevo ministarstvo i Fond ostanu još 5 godina u Zagrebtoweru
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 17.10.2019. - 11:59:15
ZAGREB - Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Fond za zaštitu okoliša i dalje će ostati u Zagrebtoweru jer je Vlada na sjednici u četvrtak donijela odluku o nastavku zakupa toga prostora do 2024.

Odluka je donesena jer istječe sadašnji ugovor o zakupu koji je sklopljen 2014. na pet godina, a s obzirom na to da Ministarstvo državne imovine nema na upravljanju nekretnine u vlasništvu države adekvatne veličine, dalo je suglasnost na sklapanje novog ugovora, izvijestio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Predmet ovog ugovora je zakup prostora bruto površine od 5.439 metara četvornih zajedno s 51 parkirnim mjestom na novih 5 godina.

"Ukupna petogodišnja obveza za zakup i održavanje iznosi 45,6 milijuna kuna s PDV-om", rekao je Ćorić.

Također na pet godina, produljen je i zakup prostora za Fond za zaštitu okoliša, a radi se o 4.668 metara četvornih i 49 parkirnih mjesta.

"Obveza za petogodišnje razdoblje iznosi 38,7 milijuna kuna s PDV-om", naveo je Ćorić.

- Ministarstvo je istraživanjem tržišta prikupilo tri ponude za poslovne prostore koji odgovaraju zahtjevima i potrebama, te analizirajući cijenu najma, lokaciju, direktne troškove preseljenja (preseljenje uredskog namještaj, preseljenje računalne i druge vrste opreme, trošak dovođenja računalne opreme u funkcionalno stanje, vraćanja postojećeg prostora u prvobitno stanje, opremanje i uređivanje novog prostora) kao i ostalih nepredviđenih troškova, utvrdilo da je ostanak na postojećoj lokaciji svrhovito i ekonomično rješenje, navelo je Ćorićevo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u priopćenju.