SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
STAVOVI
 
Vlaisavljević: Koncesija će dugoročno doprineti razvoju Aerodroma
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 07.01.2018. - 21:47:34
BEOGRAD - Model za koji se država odlučila, da putem koncesionog ugovora nastavi da razvija beogradski aerodrom, nesumnjivo će dugoročno doprineti unapređenju kvaliteta usluge, razvoju i daljoj optimizaciji poslovanja, posebno imajući u vidu iskustvo koje koncesionar donosi u Srbiju, izjavio je danas direktor aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević.

Vlaisavljević je u izjavi za Tanjug rekao da je siguran da je stručni tim doneo ispravnu odluku i odlučio u najboljem interesu beogradskog aerodroma, zaposlenih , države i malih akcionara.

"Postavili smo kao menadžment dobre temelje, vrednost aerodroma je u poslednje četiri godine povećana za vise stotina miliona evra, ukupni prihodi 45 odsto, broj putnika 51 odsto, kapacitet aerodroma povećan sa pet na 7,5 miliona putnika, oboreni su svi rekordi u poslovanju, koncesionaru predajemo zdravu kompaniju i nadam se da će ANT nastaviti nezaustavljiv napredak na kojem smo ozbiljno i vredno radili", naveo je Vlaisavljević.

Vlaisavljević je to rekao povodom odluke Vlade Srbije da koncesiju nad beogradskim aerodromom poveri francuskoj kompaniji Vinci Airports, koja je pobedila na tenderu .

"Vinci Airports" je ponudio 501 milion evra za 25 godina, uz investicionu obavezu od 732 miliona evra, a godišnja taksa na koncesiju će biti od pet do 16 miliona evra.

Inače, reč je o kompaniji osnovanoj 1996. godine, koja je firma-ćerka kompanije Vinci, sa 35 aerodroma u svetu - 12 u Francuskoj, deset u Portugalu, šest u Dominikanskoj republici, tri u Kambodži, dva u Japanu i po jednim u Čileu i Brazilu.

Vinci Airports godišnje opslužuje 132 miliona putnika i više od 200 aviokompanije, uz vrednost poslovanja višem od milijardu evra u 2016. godini.

Nakon što je vlada Srbije koncesiju nad beogradskim aerodromom "Nikola Tesla" poverila francuskoj kompaniji Vinci Airports, iz ove kompanija poručuju da očekuju da ugovor o koncesijii zvanično bude potpisan u prvom kvartalu ove godine, kada će i zvanično preuzeti upravljanje "Teslom".

Kako se navodi u prvom saopštenju za javnost kompanije,Vinci Airports, cilj im je poboljšanje uslova rada aerodroma kako bi se omogućilo Air Serbiji da ponudi nove letove na dužim rutama kao deo svoje glavne strategije.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.