SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PONUDA
 
Vlasnik Alumrolla za Preradu ponudio 750.000 eura
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 03.03.2018. - 16:26:38

PODGORICA - Vlasnik novoosnovane firme Alumroll, Saša Jovanovski, ponudio je 750 hiljada eura za kupovinu dijela bivše fabrike Prerade u stečaju, a njegova ponuda otvorena je u petak u Privrednom sudu.

Stečajni upravnik Prerade, Zoran Janković, rekao je da je jedina pristigla ponuda na ponovljenom tenderu ispravna i da će o njoj odlučiti u roku od osam dana, prenose Vijesti.

Procijenjena vrijednost imovine bila je 4,59 miliona eura, a na prodaji su bili i građevinski objekti sa zemljištem i pripadajućom infrastrukturom.

Potencijalni kupac prethodno je uplatio depozit od 200 hiljada eura, što je bio uslov za učešće na tenderu.

Alumroll je u ponudi istakao kao neophodan uslov da mu se pripadajuće zemljište preda u svojini jedan kroz jedan, a ne u obimu prava korišćenja, kakav sada ima status.

Stečajna uprava Prerade prethodno je krajem prošle godine raskinula kupoprodajni ugovor zaključen u septembru 2014. za navedenu imovinu koja je ranije bila predmet prodaje, jer nakon četiri godine isčekivanja kompanija Uniprom, u vlasništvu Veselina Pejovića, nije uplatila preostalih 1,1 milion eura po osnovu kupoprodajne cijene.

Uniprom je na prethodnom nadmetanju bespovratno izgubio uplaćenih 400 hiljade eura 2014. godine za prvu ratu za taj dio imovine Prerade u stečaju.

Da bi organizovao preradu aluminijuma, kako se navodi, Alumroll mora napraviti neki aranžman sa Unipromom, koji gazduje imovinom bivšeg KAP u stečaju, kako bi dobijao sirovinu neophodnu za proizvodnju u toj industrijskoj zoni.