SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SITUACIJA
 
Voda se u Splitu donekle razbistrila
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 11.03.2017. - 19:25:23
SPLIT - Na većem dijelu šireg splitskog područja voda više nije zamućena i može se koristiti, a na preostalim dijelovima zamućenje je još iznad dopuštene granične vrijednosti od 4 jedinice, dozanje se u subotu u županijskome Nastavnom zavodu za javno zdravstvo (NZZJZ).

U Zavodu preporučuju da kronični bolesnici, djeca, trudnice i osobe sa slabim imunološkim sustavom na području Kaštela, Trogira i Klisa još konzumiraju vodu koju je prethodno prokuhana.

Voda više nije mutna na Spinutu u Splitu, u Vranjicu i na izvorištu Jadra. Nešto malo iznad 4 jedinice mutnoće još je uvijek zabilježeno u splitskom kvartu Sućidar, na autobusnom kolodvoru u Splitu, u Stobreču, Kaštel Sućurcu, te Podstrani, dok je u Kaštel Starom na Klis Megdanu i u Zračnoj luci Split iznad 5 jedinica. Još uvijek je najveće zamućenje u Medenoj 7,80 NTU.

Početkom tjedna u Splitu je uočeno da je voda zamućena nakon što je danima padala kiša. Nastavni zavod za javno zdravstvo i splitski Vodovod i kanalizacija obavijestili su građane o zamućenoj vodi na internetskim stranicama. Iako su liječnici iz Zavoda poručili da voda nije opasna s obzirom na to da je izmjerena zamućenost šest jedinica te da je prije uporabe treba prokuhati, mnogi su se građani odlučili na kupnju flaširane vode.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.