SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
MALINARI
 
Vučić: Ako neko misli da je rešenje zaustaviti puteve, to nije nikakvo rešenje
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 04.06.2018. - 21:58:45
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ranije razgovarao sa predstavnicima malinara i dodao da država ne može da utiče na cenu.

"Vlada je nešto preduzela, siguran sam da će i u narednom periodu, ali ne može Vlada da određuje i nije fer jer malinarima niko neće da kaže da država ne može da odlučuje", rekao je Vučić.

Kako je objasnio, tržište nije veće, a pojavili su se novi proizvođači, iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, a sveže maline stižu i iz Maroka.

"Ako neko misli da je rešenje zaustaviti puteve, to nije nikakvo rešenje. Dođite da razgovarate", rekao je Vučić zamolivši ih da prihvate sugestiju i da se razgovara, a ne pod pritiskom.

Podsetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da država ne može i neće da garantuje otkupnu cenu maline, jer tu cenu diktira tržište.

"Tražiću i od ministra poljoprivrede da se ne vidi sa njima, jer to daje pogrešan signal - da kad god imate zahtev, odete, blokirate puteve i tako praktično ucenjujete vladu da se vidi sa vama", rekla je ona.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da berba maline još nije počela i da cene nisu još ni formirane. Nedimović je za B92 povodom protesta malinara u Prijepolju i blokade puta ka Crnoj Gori rekao da je sa njima razgovarano, ali da oni nisu pristali da odblokiraju put.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.