SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OPTUŽBE
 
Vučić: Đilas i Šolak hoće da unište Telekom
Autor/izvor: SEEbiz / FoNeT
Datum objave: 07.11.2018. - 20:42:01
HELSINKI - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je povodom kritika odluke da Telekom kupi kablovskog operatera Kopernikus, izjavio da Telekom nije javno preduzeće, već akcionarsko društvo i mora da se ponaša odgovorno na tržištu.

Vučić je novinarima u Helsinkiju rekao da se Telekom na tržištu takmiči sa SBB, najvećim kablovskim operaterom Dragana Šolaka i gde Dragan Đilas ima velike interese zbog prodaje Dajrekt medija i sopstvene zgrade Šolaku i zbog toga što je svoju direktorku postavio za direktorku zajedničkog preduzeća na Malti.

„Oni bi sada želeli da unište Telekom kao akcionarsko društvo u kojem i država ima određeni udeo, za račun interesa jedne kompanije i dvoje-troje lica koji bi želeli da imaju potpuni monopol u Srbiji", naveo je Vučić.

On je podsetio da se jedini zalagao da se Telekom privatizuje i da su onda „stručnjaci iz Saveza za Srbiju govorili – ne, pobeđujte na tržištu uz podršku sindikata i svih drugih".

„Danas se vidi da štite svoje privatne, finansijske interese i da ih baš briga za radnike i budućnost Telekoma", rekao je Vučić.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.