SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KAMPANJA
 
Vučić: Idemo u projekat izgradnje metroa u Beogradu
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 03.02.2018. - 16:34:25
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas pokretanje projekta izgradnje metroa u Beogradu.

"Naš životni cilj je izgradnja metroa, da završimo Beograd na vodi, da svaki deo Beograda ima vodovod, kanalizaciju, ambulantu, apoteku. Sve ono što smo sanjali 40-50 godina, polako ali sigurno ćemo da ostvarujemo", kazao je Vučić na predizbornom skupu kandidata liste "Aleksandar Vučić Zato što volimo Beograd" za odbornike Skupštine grada.

Vučić je kazao da je vlast u prethodne četiri godine grešila ali i da je za razliku od drugih, radila i gradila svakog dana za, kako je rekao, "budućnost naše dece".

"Kada su Djilas i Šapić vodili Beograd obaveze grada iznosile su 1,2 milijarde evra a danas su manje za 520 miliona, za toliko su manje zaduženi gradjani Beograda", kazao je Vučić pred punim tribinama Sportskog centra Banjica dok su mu okupljeni uzvikivali "Aco Srbine".

Lider naprednjaka ocenio je da su kandidati za odbornike sa liste "Aleksandar Vučić Zato što volimo Beograd" najbolji u oblastima kojima se bave.

"Mnogo je nestranačkih ličnosti na našoj listi, oni su sa nama ne zato što vole vlast već zato što vole svoju zemlju i Beograd, zato što znaju da naše reči nisu prazna obećanja", kazao je Vučić i izrazio posebnu zahvalnost penzionerima najavljujući nova povećanja penzija i plata u 2018. godini.

On je optužio opozicione stranke iz bivše vlasti da su kandidovale liste za izbore 4. marta "ne zato što vole Beograd, već zato što vole kasu Beograda".

"Naš posao je da radimo za budućnost a oni neka ostanu u prošlosti. Ne damo im naše pare. Neka oni sanjaju da će pobediti a od vas očekujem da im 4. marta kažete gde im je mesto pa da ih pobedimo još jednom, ubedljivije nego na prošlim izborima", kazao je Vučić okupljenim gradjanima.

Prvi na listi "Aleksandar Vučić Zato što volimo Beograd" direktor Univerzitetske klinike u Tiršovoj Zoran Radojičić kazao je da je u prethodnom periodu modernizovano 40 zdravstvenih ustanova u glavnom gradu, da je podeljeno 175.000 senior kartica penzionerima kao i da je 14.000 dece dobilo smeštaj u vrtićima.

"Beograd je danas značajno lepši nego pre četiri godine, mnogi projekti su završeni, od Slavije preko Muzeja savremene umetnosti, Beograd na vodi je dobio jasne konture, u svakom delu grada je uradjeno nešto značajno", kazao je Radojičić.

On je rekao da posebno mesto medju novim projektima u Beogradu zauzima izgradnja Tiršove 2 za šta su, kako je naveo, obezbedjena 52 miliona evra.

"Napravićemo 30.000 kvadrata za našu decu, uslovi će biti na svetskom nivou. Došao je i momenat da počnemo izgradnju metroa koji će Beograd nepovratno staviti na listu najlepših metropola Evrope i sveta. Za sve te projekte, potreban nam je tim eksperata ali i zdrava gradska ekonomija", rekao je Radojičić.

Navodeći da je običan čovek najvažniji za listu "Aleksandar Vučić Zato što volimo Beograd", Radojičić je dodao da je cilj kandidata sa te liste da gradjani svakog dela grada osete poboljšanje u kvalitetu života.

"Dajem vam reč da ćemo se transparentno, iskreno i posvećeno boriti za Beograd budućnosti u kome vredi živeti, za Beograd kao metropolu na evropskom i svetskom nivou", kazao je direktor Univerzitetske klinike u Tiršovoj.

Predizbornom skupu liste "Aleksandar Vučić Zato što volimo Beograd" na Voždovcu prisustvovalo je nekoliko hiljada gradjana, od kojih su mnogi na skup došli organizovanim prevozom.