SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REAKCIJE
 
Vučić: Loša ideja Saše Jankovića da tokom protesta zatraži mesto premijera
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 04.12.2017. - 22:49:09
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je ideja lidera Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saše Jankovića da tokom protesta u aprilu ove godine zatraži mesto premijera koncentracione vlade bila loša, ali nimalo neozbiljna stvar i sa aspekta stabilnosti Srbije.

Vučić je za televiziju Hepi rekao da su ti protesti "bili besmisleni" isto kao i optužbe za izbornu kradju na predsedničkim izborima na kojima je opozicija, kako je rekao, negde imala i više kontrolora od vlasti.

"Sve to se odigrava u vreme posle najubedljivije pobede na predsedničkim izborima u Srbiji i gde je razlika izmedju mene i Jankovića bila 39,9 odsto", rekao je Vučić.

On je ocenio i da je u sve što se tada dešavalo bio umešan i "deo inostranog faktora", ali nije precizirao o kome se radi.

"Video sam da se čudne stvari dešavaju da postoje mnogi i inostrani faktori koji žele da sruše stabilnost Srbije", rekao je on.

Prema njegovim rečima, oni koji su protestvovali su imali jaku podršku dela medija a novinarke RTS su išle uz štab drugog predsedničkog kandidata "da zajedno plaču".

Izrazio je zadovoljstvo i što su u drugom krugu glasanja ljudi u Srbiji u to nisu poverovali i omogućili SNS da pobedi još ubedljivije.