SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REAKCIJE
 
Vučić o "umrlici": Živ sam, zdrav i dobre volje
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 16.07.2017. - 21:26:03
BEOGRAD - Na Twitteru je objavljena navodna "umrlica" predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali je u međuvremenu uklonjena sa naloga na kojem je bila postavljena.

Vučić je na to reagovao da je ne samo živ i zdrav, već i dobre volje, pred sastanak sa šefom Nacionalne garde i dodao da je velika čast i za Srbiju i za njega lično što će ga američki zvaničnik primiti u svojoj kući, u znak posebnog poštovanja.

"Živ sam, dovoljno zdrav da se sekiraju mnogo što ne mogu da me pobede", rekao je Vučić šaljivo novinarima koji izveštavaju o njegovoj poseti Vašingtonu.

Prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da umrlica sa likom Aleksandra Vučića, koja se pojavila na društvenim mrežama, direktno podriva drzavne i nacionalne interese Srbije.

"U trenutku kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u veoma važnoj poseti SAD i kada se priprema za razgovor sa potpredsednikom Pensom, morbidni čin objavljivanja umrlice predstavlja ne samo poziv na ubistvo predsednika Vučića, nego i direktno podriva državne i nacionalne interese Srbije", naveo je Dačić.

On je istakao da nadležni državni organi moraju odmah da reaguju, kao i svi politički faktori u zemlji.

"Ćutanje znači saglašavanje sa takvim monstruoznim postupkom. Gde su sada reakcije raznih nevladinih organizacija i nezavisnih tela, ili je protiv Vučića sve dozvoljeno", naveo je Dačić u izjavi za javnost dostavljenoj Tanjugu.

"Umrlica" sa likom Aleksandra Vučića koja se pojavila na društvenim mrežama predstavlja vrhunac kampanje koja se skoro dva meseca vodi protiv predsednika Srbije, istakla je potpredsednica Vlade Srbije i članica predsedništva SNS Zorana Mihajlović.

"Toliki stepen mržnje, da se izabrani predsednik Srbije stavlja na umrlice, do sada nije viđena u Srbiji. Ne znam šta je mogla biti namera autora, osim da pokuša da legalizuje nasilje u društvu, i to u trenutku dok se kao društvo još oporavljamo od brutalnih ubistava u centrima za socijalni rad čije su žrtve bili žene i deca", upozorava Mihajlovićeva.

Ona ističe da pravljenje lažnih umrlica podseća na ružnu prošlost naše zemlje, a da Srbija danas ulazi u red modernih i uređenih država, koje se bore protiv svakog oblika nasilja.

"Kao da sve to nekom smeta i pravljenjem lažnih umrlica želi da se u Srbiji ponovi ono što smo videli pre 14 godina", kaže Mihajlovićeva i dodaje da od nadležnih organa očekuje da otkriju ko stoji iza najnovijih napada na predsednika Srbije.

"Nema opravdanja za fotomontažu umrlice"

Samostalna poslanica Dubravka Filipovski je najoštrije osudila objavljivanje "umrlice" sa likom Aleksandra Vučića na Tviteru i zatražila od MUP-a i Odeljenja za visokotehnološki kriminal da u najskorijem roku identifikuju lice koje se krije iza Tviter naloga "Hvala Vučiću" i koje je na toj društvenoj mreži objavilo, kako kaže, jezivu fotomontažu.

"Ne postoji opravdanje za one koji su se iz očaja i mržnje, nemoći ili bilo kog drugog razloga upustili u ovu vrstu političke komunikacije", navodi Dubravka Filipovski u saopštenju.

Ona je dodala da je Aleksandar Vučić za neke, očigledno bolesne umove, postao opsesija i paranoja koja prevazilazi granicu normalnog političkog delovanja i pretvara se u bolesnu kampanju.

Na toj "umrlici" je napisano: "Umro je naš Vučić. Dragi naš Vučiću neka te anđeli večno čuvaju u sumpornom jezeru."

Kao "ožalosćeni" navedeni su "Mi mudri i pametni SNS sendvičari iz Centralne ljubavne uprave", a uz to je stavljen i znak srca.