SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LAŽ
 
Vučić opet uhvaćen u laži, tenk nije simbol Borussije Dortmund
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 30.08.2019. - 10:19:50
ZAGREB - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić raspričao se u četvrtak o tenkovima. Naravno, tema je bila maketa postavljena uz stadion Crvene zvezde, a Vučića je zasmetalo što se oko tog poteza Delija digla tolika histerija, kako u Hrvatskoj, tako i u Srbiji.

Pokušao je Vučić objasniti da je to naprosto bila odluka navijača bez nekih konotacija, pa čak i napao, citiramo, srpske lažove, jer su plasirali informaciju da je taj tenk nekoć tukao po Vukovaru.

- Razumijem Hrvate. Njima su rekli da je taj tenk iz Vukovara, a to im nije nitko drugi rekao nego srpski mediji, srpski lažovi – kazao je između ostaloga. A zatim i počinio strahovit gaf pri pokušaju da opravda tenk uz beogradski stadion.

- Jesmo li suglasni oko toga da su Nijemci civiliziran narod? Da su antiratno opredijeljeni? Je li tako? Za koje ste njemačke klubove čuli osim Bayerna? Sigurno je drugi najsupješniji Borussia Dortmund. Barem u posljednje vrijeme. Je li tako? - započeo je Vučić.

- Vidite, ovo je simbol dortmundske Borussije. Tenk. S oznakama koje podsjećaju na neka prošla vremena. Ispred stadiona Westfalen ili tako nekako. Gdje čuveni milijunaši iz Dortmunda igraju.

- Jeste li čuli nekad da je nekome smetao taj tenk? Niste nikada čuli ni da ga imaju - govorio je Vučić dok je pritom mahao fotografijom tenka kako bi dokazao ispred novinara da Srbija nije usamljena u postavljanju tenkova uz stadion.

No, novinari kakvi već jesu, vrlo su brzo shvatili da Vučić govori besmislice jer, niti je Borussia Dortmund vezane uz ikakve tenkove, a niti je jedan postavljen ispred Westfalenstadiona.

Fotografija koju je držao zabilježena je prije pet godine ispred vojarne Oberpfalz, a to što je bila obojana u boje dormundskog kluba, nije imalo nikakve veze s onim što je govorio. Ma tko god da mu je 'prodao ' tu fotografiju, lijepo ga je prevario, ali barem je bio u pravu kada je ustvrdio da je nadimak londonskog kluba Arsenala - Topnici.