SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OPTIMIZAM
 
Vučić: Tri puta više stranih investicija u 2014.
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 19.12.2013. - 12:57:12
BEOGRAD - Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da je izuzetno značajno da u 2014. godini ta partija izađe pred građane Srbije sa akcionim planom za vreme koje je pred nama i izrazio nadu da će naredne godine naša zemlja biti bliža Evropskoj uniji i nastaviti saradnju sa Rusijom, Kinom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Vučić očekuje da će 2014. biti najmanje dva-tri puta bolja od 2013. po broju direktnih stranih investicija.

Vučić je u najnovijem stranačkom listu "Informator" poručio članovima SNS da je jasno da su upravo oni najodgovorniji za budućnost našeg naroda i naše zemlje.

"Zato želim da izađemo sa konkretnim planom, da ljudi tačno vide šta je naša vizija i da objasnimo kako ćemo je ostvariti, da to ne bi bio samo spisak lepih želja", istakao je lider naprednjaka.

Vučić, koji je i prvi potpredsednik Vlade Srbije, ukazao je da je za nama 2013. godina u kojoj su započeli mnoge poslove, povukli mnoge treške poteze i "pokrenuli Srbiju sa mrtve tačke".

"Želim da vam se zahvalim na trpeljivosti i strpljenju zato što znate da radimo težak posao i što verujete u nas. Želim da vam se zahvalim na podršci, radu, istrajnosti i da vam obećam da ćemo u svakoj narednoj godini, raditi još napornije", kazao je Vučić.

S jedne strane, dodaje Vučić, ta stranka ima odgovornost u dosadašnjem radu, ali i poziv na još veću u budućem, a da je novina akcioni plan za nekoliko narednih godina, sa kojim će izaći pred građane Srbije.

Vučić je članovima SNS poručio i da je njihov posao da još više podižu lestvicu, da se ponošaju mnogo odgovornije nego što su se ponašali svi drugi, "čak odgovornije nego što smo se i sami ponašali".

"Važno je da se stalno preispitujemo, da budemo samokritični i da se korigujemo, jer samo tako možemo da napredujemo", naglasio je Vučić.

Osvrćući se na evropske integracije Srbije i saradnju sa drugim zemljama, Vučić je izrazio nadu da će u 2014. godini naša zemlja biti bliža Uniji i da će nastaviti "izvanrednu saradnju sa Rusijom i Kinom i mnogim drugim zemljama, sa Emiratima".

"Uveren sam da ćemo moći da izmenimo brojne zakone, kojima ćemo, pre svega, još snažnije privlačiti strane investitore. Iako je 2013. godina već bila tri puta bolja od 2012. godine, očekujem da naredna godina bude najmanje dva ili tri puta bolja nego 2013, po pitanju direktnog upliva stranih investicija", rekao je Vučić i dodao da bi želeo da svi, u narednoj godini, "prihvate više posla".

Moramo biti svesni toga da budućnost zavisi od nas samih. Želim vam svako dobro i sreće praznike, da ih provedete u radnosti sa svojim porodicama i poručujem vam da, dok ima ljude poput vas Srbija ima dobru budućnost.