SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BEZ PROMJENA
 
Vuić: Dokapitalizacija HPB-a u istom statusu kao i prije godinu dana
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 27.04.2018. - 16:54:47
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) bi preuzimanje Jadranske banke trebala zaključiti u prvoj polovici ove godine, dok je dokapitalizacija HPB-a u istom statusu kao prije godinu dana, izvijestio je u petak predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić, na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni financijski rezultati za prvi kvartal.

HPB je u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 66,2 milijuna kuna, značajno više u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada je iznosila 4,9 milijuna kuna. Operativna dobit je na godišnjoj razini bila 9,7 posto manja te je iznosila 69,3 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić ostvarenu je neto dobit u prvom kvartalu ocijenio dobrim rezultatom, nezabilježenim već duže vrijeme, a vjeruje da će se do kraja godine i operativni rezultat poboljšati.

Podsjetio je da je HPB podnio obvezujuću ponudu za preuzimanje Jadranske banke, a nada se da bi ta transakcija trebala biti završena u prvoj polovici ove godine, prvenstveno zbog želje za što skorijim početkom rada u sjevernoj Dalmaciji.

"U završnoj smo fazi i mislim da smo najvećim dijelom sve dogovorili, dvije sitnije stvari još traju, no mislim da ćemo i to dovršiti vrlo skoro", rekao je Vuić.

Kada je u pitanju dokapitalizacija HPB-a, kazao je da je ona u istom statusu kao i prije godinu dana.

"Svi kažu da je apsolutno treba biti i nije pitanje hoće li je biti već je pitanje vremena, no još uvijek se ne zna kada", rekao je Vuić, napomenuvši da je prošlo jako dugo vremena te da to "do kraja ni on ne razumije".

Naime, HPB je početkom prosinca prošle godine na zahtjev većinskog dioničara odnosno države otkazao glavnu skupštinu na kojoj je trebala biti donijeta odluka o dokapitalizaciji.