SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VAN PAMETI
 
Vujanović: Trgovci da žrtvuju maržu radi kvaliteta života
Autor/izvor: SEEbiz / RTCG
Datum objave: 03.01.2018. - 22:22:03
PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović pozvao je trgovce da žrtvuju svoju trgovačku maržu, u onoj mjeri u kojoj povećanje cijene košta građane.

Vujanović je, komentarišući povećanje PDV-a, nakon svečane sjednice povodom Dana opštine Bijelo Polje, rekao da je "svima nama najvažnije da građani žive kvalitetno".

Crnogorski predsjednik ocjenjuje važnim da se "budžet kvalitetno puni", ali da se, kako je istako, "ne ugrozi kvalitet standarda naših građana".

"Ja se veoma nadam da će oni koji obezbjeđuju da ta široka prodajna mreža sačuva svoj nivo u toj trgovačkoj marži naći prostora da se ne povećavaju cijene. Apelujem na sve one koji se bave trgovinom da na račun kvaliteta života građana svoju trgovačku maržu žrtvuju u onom omjeru u kome povećanje cijene inputa maloprodajne možda košta građane. Svima je nama najvažnije da građani žive kvalitetno", rekao je Vujanović novinarima.

On je kazao kako vjeruje da će se uložiti napor da se ne povećavaju maloprodajne cijene, "iako su se očigledno imputi za maloprodajne cijene povećali".

"Jer kao što znate kad se ti imputi smanjuju, te se cijene ne smanjuju. Tako da vjerujem da će negdje u trgovačkoj marži može naći prostora da se ne povećavaju cijene. Veoma bi se radovao i poštovao napor svih onih u maloprodajnoj mreži da žrtvuju nešto svog za kvalitet života građana i očuvanja cijena", kazao je Vujanović.

Na pitanje o kandidatu DPS-a na predsjedničkim izborima, Vujanović je odgovorio: "Vjerujem da će se u okviru DPS-a na kvalitetan način izabrati kandidat koji će biti pobjednik".

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.