SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRODAJA
 
Vukovarski hotel Dunav na prodaju
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 28.01.2019. - 12:53:30
VUKOVAR - Grad Vukovar objavio je da prodaje hotel Dunav koji je smješten u središtu grada, na ušću Vuke u Dunav.

Grad Vukovar je hotel Dunav kupio od vinkovačke tvrtke Eurco za 10,36 milijuna kuna, a kupnju su početkom prošle godine mnogi ocijenili nepotrebnom. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava taj potez je tada nazvao „hrabrim i netipičnim korakom“ te poručio da je svjestan kako posao gradske uprave nije voditi gradske smještajne kapacitete. 

Plan je bio da se hotel Dunav obnovi sredstvima iz Intervencijskog plana i pretvori u Društveno-obrazovni centar Dunav koji bi posjetiteljima nudio ne samo smještajne kapacitete nego i poslovne prostore, konferencijske dvorane, piše Večernji list.

Ubrzo se odustalo od tog plana pa su mediji prenijeli informaciju kako su gradske vlasti u pregovorima s određenim investitorima iz Švicarske koji bi u Vukovaru gradili najvišu zgradu u Hrvatskoj. Zgrada starog hotela srušila bi se i na njezinu mjestu izgradila druga od 36 katova, u kojoj bi se nalazili i brojni poslovni prostori, uredi, ali i hotel Hilton na pet katova. Poslije se doznalo kako je riječ o švicarskoj tvrtki Immo Invest Partner AG u vlasništvu braće Frenka, Džeka i Svetislava Đorđića.