SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AMERIČKO TRŽIŠTE
 
Wall Street: Boeing pritisnuo Dow Jones
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
Datum objave: 13.03.2019. - 06:57:29
NEW YORK – Na Wall Streetu u utorak mješovita izvedba indeksa, a glavni je tržišni protagonist i dalje Boeing.

S&P 500 je porastao, zahvaljujući slabljenju inflacije zbog čega Fed nema razloga za povećanje kamata, dok je Dow Jones oslabio pod pritiskom daljnjeg pada cijene dionice Boeinga.

Dow Jones Industrial Average spustio se za 96,22 bodova, ili 0,38%, na 25.554, dok je S&P 500 porastao 0,30%, a Nasdaq 0,44%.

Dionice Boeinga potonule su dodatnih 5,9 posto nakon što je Agencija za sigurnost zračnog prometa Europske unije (EASA) zabranila let zrakoplova Boeing 737-8 Max i 737-9 Max u zračnom prostoru EU. Zabrana stupa na snagu danas u 20 sati po našem vremenu. - EASA poduzima svaki potreban korak da osigura sigurnost putnika - objavila je agencija. 

Velika Britanija, Njemačka, Francuska i Irska ranije su se pridružile nizu država koje su u utorak poslije podne objavile da zatvaraju svoj zračni prostor za zrakoplove modela Boeing 737 MAX 8 nakon fatalnog pada putničkog zrakoplova takvog tipa u nedjelju na letu iz Adis Abebe za Keniju. 

Od ostalih dionica valja izdvojiti Stitch Fix koji je skočio nakon što je pretplatnički modni servis nadmašio prognozu zarade i prodaje analitičara u drugom fiskalnom kvartalu, i objavio snažne prognoze u trećem tromjesečju. Dionice su porasle 25,2% na 33,78 dolara.

Izvršni direktor Tesle Elon Musk tvrdegje u sudskom podnesku u ponedjeljak u ponedjeljak da nije prekršio svoje nagodbe s Komisijom za vrijednosne papire i ne bi se trebao držati u nepoštivanju upitnog tweet-a koji je napravio u veljači. Istodobno, Morgan Stanley smanjio je ciljanu cijenu na dionice proizvođača električnih vozila, navodeći kao razlog zabrinutost zbog sposobnosti kompanije da nastavi generirati zamah prodaje. Tesla je u utorak pala za 2,6% na 283,36 dolara.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.