SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AMERIČKO TRŽIŠTE
 
Wall Street: Dow Jones porastao na krilima Procter&Gamblea
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 20.10.2018. - 08:57:17
NEW YORK – Na Wall Streetu je u petak S&P 500 indeks oslabio treći dan zaredom, zbog strahovanja ulagača od posljedica trgovinskog rata između SAD-a i Kine te rasta kamata, dok je Dow Jones ojačao zahvaljujući snažnom skoku cijene dionice Procter & Gamblea.

S&P 500 oslabio je 1 posto, na 2.767,78 bodova dok je Dow Jones podignut 0,8 posto, na 25.571,14 bodova. Nasdaq je bio najveći dobitnik zaslugom skoka od 1 posto, na 7.559,77 bodova. 

Rezultati American Expressa, Pay Pala i Procter&Gamblea nadmašili su očekivanja Wall Streeta i to je oraspoložilo investitore. 

American Express ostvario je u trećem tromjesečju prihode od 10,4 milijarde dolara, 9,2 posto veće nego u istom lanjskom razdoblju, a snažno je porasla i dobit te kartičarske kuće jer je snažan rast američkog gospodarstva potaknuo potrošnju putem kreditnih kartica. Prema u četvrtak objavljenom poslovnom izvješću, neto dobit AmExa u trećem je tromjesečju dosegnula 1,65 milijardi dolara, dok je u istom lanjskom razdoblju iznosila 1,36 milijardi dolara.

Američki div robe široke potrošnje Procter & Gamble (P&G) u petak je izvijestio o ra stu tromjesečne dobiti i prihoda na godišnjoj razini zahvaljujući snažnoj potražnji za kozmetičkim proizvodima i sredstvima za čišćenje. Neto dobit u tromjesečju zaključno s 30. rujnom iznosila je 3,20 milijarde dolara i bila je za 12,3 posto viša u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Platforma za online plaćanja PayPal u trećem je tromjesečju povećala dobit i prihode u usporedbi s istim razdobljem godine ranije, uz izrazitiji porast broja novih aktivnih računa, pokazalo je poslovno izvješće. Dobit je u promatranom razdoblju uvećana za 24 posto, na 694 milijuna dolara. Prihodi su poskočili 14 posto, na 3,7 milijardi dolara.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.