SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AMERIČKO TRŽIŠTE
 
Wall Street oštro pao treći dan zaredom
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
Datum objave: 22.12.2018. - 08:39:00
Zadnja izmjena: 22.12.2018. - 08:50:05
NEW YORK – Američki su indeksi pali treći dan zaredom, jer su ulagači zabrinuti zbog usporavanja rasta globalnog gospodarstva, neizvjesnosti u vezi trgovinskih pregovora i mogućeg privremenog zatvaranja dijela američkih državnih službi.

Dow Jones skliznuo je 414 bodova ili 1,81 posto, na 22.445 bodova, dok je S&P 500 potonuo 2,06 posto, na 2.416 bodova, a Nasdaq indeks 2,99 posto, na 6.333 boda.

Nakon jučerašnjeg pada, Nasdaq indeks našao se u području 'medvjeda', više od 20 posto ispod svoje najviše razine dosegnute krajem kolovoza.

Dow Jones i S&P 500 indeks nalaze se, pak, duboko u području korekcije, odnosno više od 10 posto ispod svojih prethodnih najviših razina.

Američka vlada djelomično je blokirana jutros u žestokom sporu oko zahtjeva predsjednika Donalda Trumpa da Kongres potpiše financiranje zida duž granice s Meksikom u vrijednosti od 5 milijardi dolara.

Nakon što jučer nije postignut dogovor o proračunu, kongresni čelnici i Bijela kuća obećali su održati razgovore tijekom vikenda u potrazi za dogovorom kako bi se dokončao zastoj uoči božićnih blagdana.

Zastoj je nastao nakon što je Trump odbio složiti se s dogovorom o kratkoročnom financiranju koji su postigli demokratski i republikanski senatori jer nije uključio 5 milijardi dolara za zid na granici.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.