SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AMERIČKO TRŽIŠTE
 
Wall Street snažno porastao treći dan zaredom
Autor/izvor: SEEbiz / h
Datum objave: 02.11.2018. - 07:29:50
NEW YORK – Na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionica snažno porasle treći dan zaredom jer su ulagače ohrabrili dobri poslovni rezultati kompanija i optimistične poruke iz Washingtona i Pekinga o trgovinskim pregovorima.
Razgovori s Kinom "lijepo napreduju", rekao je američki predsjednik Donald Trump izvijestivši da je telefonski razgovarao s kineskim kolegom Xijem Jinpingom, a ovaj je izrazio nadu da će dvije zemlje ostvariti stabilan i zdrav odnos.Trump je najavio da će se s kineskim kolegom sastati na skorašnjem summitu G20 u Argentini krajem studenoga. Dvije su se zemlje uplele u međusobni trgovinski rat koji postaje sve žešći kako jedna drugoj nameću carine na uvoz."Imao sam vrlo dug i dobar razgovor s predsjednikom Xijem Jinpingom", napisao je Trump danas na Twitteru i nastavio "Ti razgovori lijepo napreduju i sastanci su dogovoreni na summitu G-20 u Argentini. Također smo razgovarali o Sjevernoj Koreji", napisao je Trump.

Potvrda je stigla i iz Pekinga gdje je kineski predsjednik izrazio nadu da će dvije zemlje ostvariti stabilan i zdrav odnos, prenijeli su državni kineski mediji.

S predsjednikom Trumpom nadamo se proširiti bilateralnu trgovinsku suradnju, rekao je Xi, a prenijela državna televizija CCTV.