SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OPCIJE
 
Wanda Hotel razmatra opcije za hotelski portfelj, ali nema razgovora o prodaji
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 21.11.2017. - 08:14:14
PEKING - Kineski Wanda Hotel Development objavio je kako je otvoren za nove poslovne prilike vezane uz njihove inozemne investicije, no demantirao je da se vode razgovori o prodaji. 

Kompanija je time ragirala na pisanje South China Morning Posta o tome da želi prodati svoj portfelj u inozemstvu vrijedan pet milijardi dolara.

- Nismo u nikakvim razgovorima oko prodaje imovine. Provodimo strateško preispitivanje projaketa i spremni smo razmotriti poslovne prilike koje mogu donijeti vrijednost dioničarima, priopćili su iz Wanda Hotela.

Svim ovakvim pričama razlog leži u nedavnom strožem tretmanu kineskih nekretninskih investicija u inozemstvu.  Iako se očekuje da će kineske globalne investicije u nekretnine samo rasti (prema podacima kuće Cushman&Wakefield, prošle godine Azija je generirala 43% ukupnih svjetskih nekretninskih ulaganja), postoji problem državne regulacije, koja će po svemu sudeći biti sve stroža. 

Naime, kineska vlada smatra da potrošačka groznica, pogotovo velikih kompanija poput HNA, Wanda grupe, Fosuna i Anbanga ne doprinosi rastu kineskog BDP-a.  Novac se izvlači, a ne vraća – srž je primjedbi službenog Pekinga.