SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TEST
 
Waymo počinje testirati autonomne kamione
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 11.03.2018. - 22:38:27
NEW YORK - Waymo, Googleova kompanija koja razvija tehnologije za autonomnu vožnju, već godinu dana interno testira njihovu implementaciju u kamione, a ne samo u automobile.
Njihovi osobni autonomni automobili već se neko vrijeme samostalno voze američkim ulicama i "uče" se prilagođavati raznim prometnim situacijama, a sada je tehnologija dovoljno sazrjela da se isto započne i s kamionima.

Flota Waymovih autonomnih kamiona već ovoga će tjedna biti puštena na ceste Atlante (američka savezna država Georgia), gdje će u sklopu testiranja prevoziti terete namijenjene Googleovim podatkovnim centrima.

Autonomna vožnja kamiona ponešto je drugačija nego kod automobila, jer se dinamika, kočenje, skretanje, kao i mrtvi kutovi, značajno razlikuju kod većih vozila. Ovaj pilot projekt trebao bi omogućiti daljnje testiranje i razvoj tehnologije koja bi jednog dana trebala pokretati industriju prijevoza tereta u cijelom svijetu, nadaju se u Waymu. Za cijelo vrijeme testiranja u kabinama kamiona bit će obučeni vozači koji će u svakom trenutku moći preuzeti kontrolu nad vozilom krene li bilo što po zlu.
 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.