SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KORISNICI
 
WhatsApp ima milijardu aktivnih korisnika dnevno
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 28.07.2017. - 08:56:06
NEW YORK - Pogledate li vijesti iz proteklih godina koje su se bavile raznim servisima za komunikaciju ili društvenim mrežama i brojem njihovih korisnika, vidjet ćete da je obično najrelevantniji podatak onaj o broju mjesečno aktivnih korisnika.

Prema tom načinu mjerenja, WhatsApp i Messenger (oba u vlasničtvu Facebooka) odavno već imaju preko milijarde aktivnih korisnika i daleko su najveće aplikacije za slanje poruka u svijetu.

No, WhatsApp je sada prešao još jednu psihološku granicu. Od 26. srpnja ova aplikacija bilježi čak milijardu aktivnih korisnika – svaki dan. U jednom danu tih više od milijardu korisnika pošalje 55 milijardi poruka, 4,5 milijarde slika i milijardu video zapisa.

Vratimo li se na mjesečnu statistiku, WhatsApp trenutačno bilježi oko 1,3 milijarde korisnika koji aplikaciju koriste barem jednom mjesečno.

Što se tiče opcije Stories koju su u Facebooku "posudili" od Snapchata, nju na WhatsAppu trenutačno dnevno koristi oko250 milijuna ljudi. Zanimljivo, to je više nego što Snapchat uopće ima aktivnih korisnika (oko 166 milijuna dnevno aktivnih).