SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KORISNICI
 
WhatsApp ima milijardu aktivnih korisnika dnevno
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 28.07.2017. - 08:56:06
NEW YORK - Pogledate li vijesti iz proteklih godina koje su se bavile raznim servisima za komunikaciju ili društvenim mrežama i brojem njihovih korisnika, vidjet ćete da je obično najrelevantniji podatak onaj o broju mjesečno aktivnih korisnika.

Prema tom načinu mjerenja, WhatsApp i Messenger (oba u vlasničtvu Facebooka) odavno već imaju preko milijarde aktivnih korisnika i daleko su najveće aplikacije za slanje poruka u svijetu.

No, WhatsApp je sada prešao još jednu psihološku granicu. Od 26. srpnja ova aplikacija bilježi čak milijardu aktivnih korisnika – svaki dan. U jednom danu tih više od milijardu korisnika pošalje 55 milijardi poruka, 4,5 milijarde slika i milijardu video zapisa.

Vratimo li se na mjesečnu statistiku, WhatsApp trenutačno bilježi oko 1,3 milijarde korisnika koji aplikaciju koriste barem jednom mjesečno.

Što se tiče opcije Stories koju su u Facebooku "posudili" od Snapchata, nju na WhatsAppu trenutačno dnevno koristi oko250 milijuna ljudi. Zanimljivo, to je više nego što Snapchat uopće ima aktivnih korisnika (oko 166 milijuna dnevno aktivnih).

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.