SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAST
 
Wiener osiguranje: Rast premije od 20% u prvih šest mjeseci
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 17.07.2018. - 16:20:11
ZAGREB - Prema kumulativnim podacima za lipanj 2018. Wiener osiguranje bilježi ukupnu premiju od 493,6 milijuna kuna, što predstavlja rast od 20% u odnosu na isto razdoblje prošle godine te drži stabilnu četvrtu poziciju na tržištu s udjelom od 9,2%.

U segmentu životnih osiguranja Wiener osiguranje bilježi snažan rast od 21% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je ukupno tržište životnih osiguranja raslo 8,5%. Wiener osiguranje nastavlja rasti i u neživotnim osiguranjima. U odnosu na isto razdoblje prošle godine Društvo bilježi značajan rast od 20%, dok je ukupno tržište neživotnih osiguranja raslo 9,5%.

Prema vrstama osiguranja najveći porast pokazuje osiguranje od nezgode (75%), osiguranje od odgovornosti (41%), dobrovoljno zdravstveno osiguranje (34%), osiguranje imovine (25%) te pomorska osiguranja (20%). Za Društvo je 2017. godina bila jedna od najuspješnijih poslovnih godina od 1999. godine kada je VIG započelo s radom u Hrvatskoj, a kontinuirani rast nastavlja se i dalje, kao potvrda dosadašnjim rezultatima i priznanjima. Wiener osiguranje VIG proglašeno je najboljim osiguravajućim društvom po izboru Hrvatske gospodarske komore (HGK) te mu je dodijeljena nagrada "Zlatna kuna 2017." čime je dobilo priznanje za kontinuirano uspješno poslovanje kojim je završilo i 2017. godinu.

Početkom svibnja 2018. Wiener osiguranju službeno je pripojeno Erste osiguranje uz odobrenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga. Pripajanjem Erste osiguranja, Wiener osiguranje zauzelo je 4. poziciju na hrvatskom tržištu osiguranja, čime je ostvaren pozitivni pomak za jedno mjesto u odnosu na kraj 2017. godine. Pripajanje je dio strateških ciljeva Vienna Insurance Group, vodeće osigurateljne grupe u Srednjoj i Istočnoj Europi, čiji je srednjoročni cilj u Hrvatskoj zauzeti tržišni udio od minimalno 10%. Hrvatska je strateški za Vienna Insurance Group jedno od ključnih tržišta na kojem želi dodatno ojačati svoju poziciju

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.