SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Wizz Air ukida liniju Niš-Eindhoven
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 30.11.2017. - 18:20:51
NIŠ - Avio-linija od Niša do Eindhovena prestaje da postoji od 21. marta sledeće godine.

Kako kažu iz mađarske kompanije Wizz Air, letovi ka tom holandskom gradu nisu bili komercijalno isplativi.

Dodaju i da će "dodatne kapacitete dodeliti drugim uslugama", a osim linije ka Holandiji koju ukidaju, imaju redovne letove iz Niša ka Bazelu, Dortmundu, Memingenu i Malmeu.

Iz Viz era kažu da je ukidanje letova uobičajena praksa u vazduhoplovnoj industriji.

Frekvencije leta se menjaju u skladu sa godišnjim dobima i performansama rute. Wizz Air stalno prati performanse rute kako bi najpopularnijim uslugama omogućio najniže moguće cene. Linija Niš-Eindhoven suspendovana je od proleća 2018. godine iz komercijalnih razloga. Kako uvek ocenjujemo nove mogućnosti koje najbolje mogu da zadovolje potrebe naših kupaca, dodatni kapacitet će biti dodeljen drugim uslugama sa većom tražnjom, navode iz kompanije.

Onim putnicima koji su već kupili karte, kako su pojasnili za portal Fly from Niš, biće ponuđeni alternativni letovi ili će im vratiti novac.

Putnici koji imaju rezervacije za letove na ovoj liniji nakon 21. marta o promeni će biti obavešteni na vreme i biće im ponuđeni alternativni letovi ili potpuni povraćaj novca uz mogućnost da povraćaj iskoriste tako da umesto celog novčanog iznosa dobiju kredit za kupovinu avio-karata za naše letove u vrednosti od 120 odsto od originalnog iznosa, navode iz te kompanije.

Podsetimo, ta linija uvedena je 1. avgusta 2016. godine. Posle novogodišnjih praznika i kompanija Germania flug ukida liniju Niš-Cirih, takođe iz komercijalnih razloga.