SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KINA-SRBIJA
 
Xi Jinping prihvatio Vučićev poziv da ponovo dođe u Srbiju
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 11.03.2018. - 20:17:28
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Narodne Republike Kine Xi Jinpinga, u kojem potvrđuje da prihvata poziv da ponovo poseti Srbiju.

"Dozvolite mi da Vam se najiskrenije zahvalim na čestitki povodom kineske Nove godine. Ja Vas visoko cenim kao predsednika koji se dosledno zalaže za razvoj prijateljskih odnosa i saradnje sa Kinom", navodi se u pismu kineskog predsednika.

Tradicionalno prijateljstvo između Kine i Srbije je čvrsto i neuništivo, istakao je Xi.

"Poslednjih godina, uz zajedničke napore naše dve strane, postignut je istorijski napredak u bilateralnim odnosima, što me veoma raduje. Kineska strana poštuje i podržava put razvoja, koji je srpski narod samostalno izabrao, i raduje se postignutim rezultatima ekonomskog i društvenog razvoja Vaše zemlje tokom poslednjih godina", poručuje Xi.

Kako je napisao, on poklanja veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman je da se sa Vučićem u novoj godini dogovori o pravcu razvoja bilateralnih odnosa, jačanju saradnje dve zemlje u okviru izgradnje "Pojas i put", kao i još bolje koordinacije i saradnje po pitanju međunarodnih i regionalnih odnosa u cilju unapređenja i podizanja na viši nivo Sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije.

"Ja Vam se zahvaljujem na pozivu da posetim Srbiju i spreman sam da se opet sretnem sa Vama u terminu koji odgovara obema stranama", navodi se u pismu predsednika Narodne Republike Kine Xi jinpinga, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.