SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NEPOŽELJNO
 
Xi: Oprezno s hedonizmom i ekstravagancijom
Autor/izvor: SEEbiz / HCRI / Xinhua
Datum objave: 13.01.2018. - 08:56:06
PEKING - Xi Jinping, generalni tajnik Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), je u četvrtak rekao da bi članovi Partije trebali biti na oprezu oko bilo kakvog hedonizma i ekstravagancije.

Xi, koji je također kineski predsjednik i predsjedajući Centralnom vojnom komisijom, je navedenu izjavu dao na drugoj plenarnoj sjednici 19. Centralne komisije za inspekciju discipline KPK.

Xi je zahtijevao pomno praćanje kako bi se uočili hedonizam i ekstravagancija u novim oblicima.

Četiri oblika nepoželjnog radnog stila -- formalnosti zbog puke formalnosti, birokratizam, hedonizam i ekstravagancija -- su posebno targetirani u naporima Partije da poboljšaju ponašanje u idućih nekoliko godina. Postignut je značajan napredak.

Xi je također od odbora Partije i vlada na svim razinama zatražio da preuzmu odgovornost za ispravljanje ponašanja poput formalnosti zbog puke formalnosti i birokratizma.

Taj rad će poboljšati ponašanje, rekao je Xi, te će se trebati ispuniti na strog, pedantan način tijekom dužeg perioda.

Kako bi se održale bliske veze s narodom, Xi je rekao da bi se službenici Partije trebali "odlučno usprotiviti potrazi za privilegijama i raditi sa i među narodom kako bi riješili njihove probleme."

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.