SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROMJENE
 
Xiaomi postao lider na tržištu nosivih uređaja
Autor/izvor: SEEbiz / bug.hr
Datum objave: 05.08.2017. - 19:04:57
LONDON - Tvrtka Strategy Analytics objavila je rezultate tržišta nosivih uređaja u drugom kvartalu ove godine. U spomenutom razdoblju dogodila se velika smjena na vrhu, vodstvo na tržištu preuzela je kineska tvrtka Xiaomi, dok je Fitbit pao na drugo mjesto, a Apple je i dalje na trećem mjestu.

Xiaomi je vodeće mjesto ostvario zahvaljujući isporuci 3,7 milijuna nosivih uređaja tijekom drugog kvartala u odnosu na 3 milijuna isporučenih godinu prije, što je dovoljno za tržišni udio od 17,1%.

Fitbit je na drugo mjesto pao s 3,4 milijuna isporučenih uređaja u odnosu na 5,7 milijuna uređaja isporučenih tijekom prošle godine, čime je tržišni udio američke tvrtke pao s 28,5% iz drugog kvartala prošle godine na sadašnji udio od 15,7%.

Apple je treće mjesto ostvario zahvaljujući isporuci 2,8 milijuna uređaja u odnosu na prošlogodišnjih 1,8 milijuna, čime je tržišni udio porastao s 9 na 13%. Svi preostali proizvođači nalaze se u kategoriji "Ostali" s isporučenih 11,7 milijuna uređaja.

U Strategy Analyticsu predviđaju da bi drugu poziciju tvrtke Fitbit u mogao ugroziti Apple, čiji će budući model Apple Watcha sadržavati funkcionalni vezani za zdravlje.