SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Yinlong ulaže 19,5 milijardi juana u industrijski park
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 06.08.2017. - 07:43:00
Zadnja izmjena: 06.08.2017. - 07:46:25
ZHUHAI - Yinlong je započeo s izgradnjom industrijskog parka u distriktu Jinwan u Zhuhaiju u kojeg će investirati 19,5 milijardi juana (oko 2,5 milijarde eura).

Yinlong New Energy Industrial Park bit će najveća svjetska proizvodna baza za razvoj i proizvodnju baterija, električnih vozila, motora, sustave za pohranu energije i električne kontrolne sustave. 

Njezin će kapacitet biti oko tri milijarde litijskih baterija, oko 10.000 električnih autobusa, 500.000 ostalih električnih vozila. 

Posljednjih je godina Yinlong u snažnom investicijskom zamahu. Kompanija sa sjedištem u Zhuhaiju, izgradila je tri proizvodna pogona - u Zhuhaiju, Wu'anu i Shijiazhuangu. Osim toga, investirala je i u industrijske parkove nove energije u Tianjinu, Chengduu, Nanjingu i Lanzhou. 

U bliskoj budućnosti kompanija planira modernizaciju industrijskog pogona u distriktu Jinwan. Očekuje se da će projekt donijeti lokalnoj zajednici oko 200 milijardi juana vrijednu industrijsku proizvodnju što će imati golemi pozitivni utjecaj na lokalnu ekonomiju.

Yinlong je, kako smo nedavno pisali, vrlo blizu preuzimanja Ikarbusa, gdje planira godišnju proizvodnju od 200 autobusa. Namjera je da se pored električnih autobusa u pogonu Ikarbusa proizvode i električna taksi vozila, mini autobusi i motori na struju. U tom poslu posreduje Kinesko jugoistočno europska poslovna asocijacija (CSEBA).

Foto: chinanbuses