SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Yinlong zainteresovan za investicije u nišku privredu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 10.09.2017. - 08:26:25
NIŠ - Predstavnici kineske kompanije Yinlong zainteresovani su za moguća ulaganja u privredu Niša. 

Sa predsednikom Skupštine grada Niša Radetom Rajkovićem obišli su neke od fabrika i industrijskih lokacija, kao i niški aerodrom koji osim redovnih avio linija razvija i kargo saobraćaj.

- Prikupljamo informacije, veoma smo zainteresovani za ono što možete da nam pokažete i ponudite. To nam može biti značajno kada se odlučimo i dođemo da poslujemo u Srbiji, rekao je Gao Chao, generalni menadžer Yinlong Tianjina.

Predsednik skupštine Rade Rajković kineskim je investitorima predstavio Aerodrom Niš i Lokomotivu te Nišku banju jer su zainteresovani i za banjski turizam. Uz to, naglašene su sve prednosti koje Niš kao univerzitetski centar ima.

- Predstavili smo potencijale naučno-tehnološkog parka koji će biti završen do 2019. godine, ali i naših stručnjaka koji se školuju za savremene tehnologije i sve ostale oblasti koje univerzitet ima sa svojih trinaest fakulteta, rekao je Rade Rajković.

Dan ranije, predstavnici Yinlonga koji u Srbiju stižu posredstvom CSEBA-e, razgovarali su s premijerkom Anom Brnabić i ministrom privrede Goranom Kneževićem. Ponovili su interesovanje za Ikarbus, ali i neke druge kompanije u Srbiji. 

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.