SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRODAJA
 
Zagreb prodao 22 stana braniteljima po povlaštenoj cijeni
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 17.03.2018. - 00:40:37
ZAGREB - Grad Zagreb odlučio je izmijeniti Odluku o prodaji stanova u vlasništvu grada Zagreba kako bi je uskladio s novim Zakonom o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Prema prijedlogu odluke, koja će se u četvrtak naći na sjednici Gradske skupštine, osim svih onih koji su i prema prethodnom Zakonu o braniteljima imali pravo na kupnju nekretnine u vlasništvu Zagreba, krug je sada, prema riječima Branke Škrnjug, pomoćnice pročelnika za upravljanje imovinom, proširen na dragovoljce koji su proveli dvije godine i više u borbenom sektoru, a skraćeno je i vrijeme koje se tražilo da su proveli u predmetnoj nekretnini.

Tako stan u kojem žive mogu kupiti i branitelji koji su u njemu minimalno pet, a ne, kao što je do sada bio slučaj, kada se tražilo da u njemu budu deset godina.

Prošle godine Grad je prodao 22 stana braniteljima koji su boravili u njima.

'Od toga je uprihodovano oko dva milijuna kuna, a prosječna cijena metra kvadratnog bila je dvije tisuće kuna. Radi se o povlaštenoj kupnji sukladno svim parametrima Ministarstva branitelja koje radi izračun', kazala je Branka Škrnjug, pomoćnica pročelnika za upravljanje imovinom.

Zakon se odnosi na članove uže i šire obitelji smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, članove uže i šire obitelji nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, hrvatske ratne vojne invalide iz Domovinskog rata od I. do X. skupine i članove uže obitelji umrlog hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata s istim oštećenjem organizma, piše tportal.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.