SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOGAĐAJI
 
Zagreb s "EU-China Light Bridge" obilježava kinesku Novu godinu i projekt EU-China
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.02.2018. - 11:02:04
ZAGREB - U Zagrebu se od 12. do 16. veljače nizom aktivnosti, uključujući i projekt "EU-China Light Bridge" obilježava kineska Nova godina, što je i jedan od zagrebačkih priloga projektu "EU-China" kojim se na razini cijele EU u 2018. promovira turizam EU i Kine, izvijestili su iz zagrebačke Turističke zajednice.

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) u tim aktivnostima surađuje sa Gradom Zagrebom i Veleposlanstvom NR Kine, a sve počinje u ponedjeljak oko podneva tradicionalnim kineskim plesom lavova na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića, potom se nastavlja kineskim festivalom u hotelu Westin te postavljanjem lampiona i osvjetljenjem zagrebačkih fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice sa bojama zastave NR Kine.

"Kinezi su najbrojniji strani turisti u Zagrebu, kojih je prošle godine došlo 37 posto više nego u 2016. ili više od 42 tisuće, a porast od 25 posto su ostvarili i sa gotovo 57 tisuća noćenja. Time su prvi puta 'ušli' u top deset stranih tržišta po turističkoj posjeti", poručuju iz TZGZ-a, dodajući da će se aktivnostima oko kineske Nove godine simbolično povezati Zagreb i Kina.

To će ujedno biti i dodatna promocija Zagreba na europskom i kineskom tržištu, s kojeg se ove godine u Zagrebu, ali i cijeloj Hrvatskoj te EU očekuje više turista nego prošle godine.