SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, promet opet slab
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
Datum objave: 01.02.2019. - 17:07:04
ZAGREB - Nakon samo jednog dana solidnog prometa, Zagrebačka se burza vratila niskoj likvidnosti.

Adris je bio u fokusu investitora, dok su ostali ostvarili daleko manje promete. Ukupno 2,5 milijuna kuna dioničkog prometa podatak je za brzi zaborav.

CROBEX je oslabio 0,1 posto, na 1.760,03 boda i tako prekinuo trotjedni pozitivni niz dok je CROBEX10 ojalčao 0,2 posto, na 1.022,45 bodova.

Povlaštene dionice Adrisa bile su uvjerljivo najtrgovanije s preko milijun kuna prometa, a cijena je porasla 1,4 posto, na 422 kune. Nadzornom odboru Adris Grupe predloženi su novi članovi Uprave, objavili smo prekjučer. Za članove Uprave Društva, Nadzornome odboru predloženi su predsjednik Uprave Croatia osiguranja Damir Vanđelić, član Nadzornog odbora Društva i direktor kontrolinga Hrvoje Patajac i direktor pravnih poslova Roberto Škopac

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) imao je 234 tisuće kuna prometa, a cijena je ostala na nepromijenjene 152 kune.

Cijenu nije mijenjala niti Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) koja je ostala na 34 kune, uz 157 tisuća kuna prometa.

Kraš (ZSE:KRAS-R-A) je ojačao 0,5 posto, na 396 kuna, uz 102 tisuće kuna prometa.

Gubitnica dana bila je Optima Telekom (ZSE:OPTE-R-A) koja je potonula 4,7 posto, na 1,61 kunu, uz 84 tisuće kuna prometa.

Novi posao za ĐĐ Specijalna vozila podigao je dionice Đure Đakovića (ZSE:DDJH-R-A) 1,6 posto, na 12,90 kuna, uz 84 tisuće kuna trgovine. Đuro Đaković Specijalna vozila d.d., tvrtka u sastavu grupacije Đuro Đaković, je s njemačkim kupcem ugovorila nastavak aktualne proizvodnje i isporuke teretnih vagona za prijevoz kolutova lima. Vrijednost ugovora je 71,8 milijuna kuna, a isporuke vagona se nastavljaju u kontinuitetu od travnja ove godine.