SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, živnula trgovina
Autor/izvor: Magdalena Dolenec, analitičarka Erste banke
Datum objave: 26.10.2018. - 17:47:43
ZAGREB - Kraj trgovinskog tjedna donijelo je nešto življe trgovanje na Zagrebačkoj burzi, s obzirom da je dionička likvidnost bila nešto viša u odnosu na prethodne trgovinske dane, a indeksi su nastavili u zelenom.

Rast CROBEX-a od 0,6 posto nije bio dovoljan da prođe psihološku granicu od 1.800 bodova, te je zaključio na 1.798,55 bodova. Uži indeks CROBEX10 je ojačao blagih 0,1 posto na 1.043,30 bodova, dok je širi tržišni indeks CROBEXplus porastao 0,8 posto.

Od sektorskih indeksa dobitnike je predvodio indeks građevinskog sektora, koji je porastao snažnih 4,3 posto, dok su u crvenom zaključili indeksi sektora industrije i prehrambenog sektora, s padovima od 1,7 posto i 0,2 posto.

Ukupno je protrgovano oko 14 milijuna kuna, pri čemu je nešto manje od 4 milijuna kuna protrgovano u blok trgovanju povlaštenom dionicom Adrisa. I u redovnom trgovanju je Adris bio u fokusu, najviše se trgovalo njegovim redovnim izdanjem, koje je na prometu od 2,3 milijuna kuna zabilježilo pad cijene od 0,8 posto.

Aktivno se trgovalo i dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 1,9 milijuna kuna zaključile nepromijenjeno, unatoč objavi dobrih poslovnih rezultata za treći kvartal, a milijunski promet su ostvarile još samo dionice Atlantic Grupe, čija je vrijednost porasla 0,9 posto na prometu od 1,2 milijuna kuna.

Titulu dobitnika dana je pokupila dionica Dalekovoda, koja je ojačala 5,9 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice Zagrebačke banke i Liburnia Riviera Hotela, s rastom cijena od 5,3 posto i 4,2 posto.

S druge strane, povlaštene dionice Adrisa su oslabile 1,6 posto, dok su dionice AD Plastika kliznule 0,6 posto.