SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: CROBEX porastao četvrti uzastopni dan, Luka Ploče najveća dobitnica
Autor/izvor: Magdalena Dolenec, analitičarka Erste banke
Datum objave: 18.01.2019. - 17:18:21
ZAGREB - Niska dionička likvidnost koja je vladala na Zagrebačkoj burzi cijeli tjedan, nastavila se i u petak, dok su dionički indkesi nastavili s pozitivnim kretanjima.

S rastom od 0,2 posto, indeks CROBEX je uknjižio četvrti uzastopni dan rasta, pri čemu je zaključio na 1.759,33 bodova, dok je uži indeks CROBEX10 porastao 0,3 posto. Od sektorskih indeksa, najviše je profitirao indeks sektora industrije, koji je porastao 0,3 posto, dok je gubitnike predvodio indeks turističkog sektora, s padom od 0,4 posto.

Ukupno je protrgovano nešto više od 4 milijuna kuna, a niti jedno izdanje nije ostvarilo milijunski promet. Najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 786 tisuća kuna zaključile nepromijenjeno, a slijede ih dionice Valamar Riviere, s prometom od 622 tisuće kuna i padom cijene od 1,7 posto.

Titula dobitnika dana je pripala dionici Luke Ploče, koja je porasla snažnih 16,2 posto, nakon što je kompanija objavila nastanak obveze objavljivanja ponude za preuzimanjem od strane Energie Naturalis. Dobre izvedbe su imale i dionice Končar-Elektroindustrije te FTB Turizma, koje su ojačale redom 3,7 posto i 3,3 posto. S druge strane, među gubitnicima su se našle dionice Saponije i Zagrebačke banke, koje su oslabile 3,2 posto i 2,4 posto.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.