SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo najniže od početka travnja
Autor/izvor: Magdalena Dolenec, analitičarka Erste banke
Datum objave: 03.07.2018. - 17:14:08
ZAGREB - Domaće tržište kapitala je i u utorak nastavilo negativnim ritmom, indeksi su zabilježili drugi uzastopni pad, a likvidnost je oslabila.

Indeks CROBEX je oslabio 0,2 posto na 1.800,96 bodova, što je njegova najniža razina od kraja travnja, dok je uži indeks CROBEX10 je izgubio 0,3 posto na vrijednosti, zaključivši na 1.037,29 bodova. Od sektorskih indeksa, gubitnike je predvodio indeks sektora industrije, s padom vrijednosti od 0,9 posto, dok je građevinski sektor s rastom od 3,3 posto bio lider među dobitnicima.

Ukupna dionička likvidnost je bila nešto slabija u odnosu na prethodni trgovinski dan, te je protrgovano oko 6,1 milijun kuna. Milijunske promete su ostvarila tri izdanja, a najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 1,7 milijuna kuna oslabile 0,7 posto. Aktivne su bile i dionice Hrvatskog Telekoma, s prometom od 1,2 milijuna kuna i padom cijene od 0,3 posto, a slijede ih povlaštene dionice Adrisa, koje su na prometu nešto većem od milijun kuna ojačale 0,2 posto.

Titula gubitnika dana je pripala dionici HUP Zagreba, čija je cijena potonule 3,6 posto, a loše izvedbe su imale i dionice Končar-Elektroindustrije i Arena Hospitality Grupe, koje su oslabile redom 1,5 posto i 1,2 posto.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.