SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: Indeksi nastavili pozitivan niz, dobitnik dana Optima Telekom
Autor/izvor: Magdalena Dolenec, analitičarka Erste banke
Datum objave: 16.01.2019. - 17:26:01
ZAGREB - Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u srijedu je bilo nešto življe, likvidnost je ojačala, a indeksi su nastavili s rastom.

Oba indeksa, CROBEX, te njegova uža inačica indeks CROBEX10, su ojačali 0,3 posto, pri čemu je CROBEX zaključio na 1.752,38 bodova, što je njegova najviša razina u posljednja dva mjeseca. Od sektorskih indeksa, jedino je indeks prehrambenog sektora zaključio u zelenom, i to s blagim rastom od 0,2 posto, dok je gubitnike predvodio indeks transportnog sektora, koji je oslabio 0,9 posto.

Ukupan dionički promet je ojačao na 6,2 milijuna kuna, pri čemu je milijunski promet ostvarilo čak tri izdanja. Najviše se trgovalo dionicom Luke Ploče, koja je na prometu od 1,7 milijuna kuna zaključila nepromijenjeno na 368 kuna. Aktivno se trgovalo i dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od milijun kuna ojačale 0,9 posto, a milijunski promet su ostvarile i dionice Maistre, čija je cijena ostala nepromijenjena na 300 kuna.

Titula dobitnika dana je pripala dionici Optima Telekoma, koja je porasla 4,7 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice Zagrebačke banke i Varteksa, čije su cijene ojačale redom 2,4 posto i 2,1 posto.

Na strani gubitnika, dionice Liburnia Riviera Hotela su izgubile 1,9 posto na vrijednosti, dok su dionice Atlantske plovidbe i Ericsson Nikola Tesle kliznule redom 1,8 posto i 0,5 posto.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.