SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar i dalje u fokusu
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 01.12.2017. - 17:10:46
ZAGREB - Kraj tjedna na Zagrebačkoj je burzi donio pesimizam uz slabašan obujam prometa.

Investitori su se fokusirali na dionice Vaslamar Riviere, a Tehnika je prekinula veliki pozitivni niz.
CROBEX je oslabio 0,7 posto, na 1.861,57 bodova dok je CROBEX10 srezan 1 posto, na 1.089,02 boda. Ukupno je ostvareno gotovo 7,5 milijuna kuna prometa. 

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) bila je u fokusu sa 1,7 milijuna kuna trgovine uz pad cijene od 1,7 posto, na 44,21 kunu. Nadzorni odbor Valamar Riviere odobrio je investicije za 2018. godinu u iznosu od 633 milijuna kuna, dok su od strane Nadzornog odbora Imperiala odobrene investicije od 72 milijuna kuna, što ukupno iznosi 705 milijuna kuna investicija, poručila je u petak ta turistička kompanija. Za 2018. godinu predviđa se tako dovršetak Valamar Girandella Resorta u čijem će sklopu biti prvi hrvatski Kinderhotel sa pet zvjezdica, dok se investicijama u kampove u Istri i na otoku Krku nastavlja strategija intenzivnog ulaganja u segment premium kampiranja, navodi se u priopćenju Valamara. U Dubrovniku je, pak, u fokusu te tvrtke repozicioniranje hotela Valamar Argosy prema gostima više platežne moći, dok se na otoku Rabu investicijama u ukupnom iznosu od 72 milijuna kuna i obnovom hotela Imperial pokreće novi razvojni ciklus.

Tehnika (ZSE:THNK-R-A) je bila na meti izvlačenja profita pa su dionice potonule 8,1 posto, na 147 kuna, uz gotovo 907 tisuća kuna prometa. 
- U inozemstvu su velike mogućnosti izvođenja radova. Pozvani smo na sudjelovanje u natječajima, ali ne možemo ih prihvatiti zbog ključnog i ograničavajućeg faktora, a to je nedostatak radne snage - priznaju u Tehnici te dodaju da je kriza završila, što pokazuje povećan broj izdanih građevinskih dozvola i veći obujam građevinskih radova, pa je tako i Tehnika zaposlila sve svoje kapacitete.

Dobitnica dana bila je Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A) koja je uzletjela 5,8 posto, na 620 kuna, uz 774 tisuća kuna trgovine.

Arena Hospitality Group (ZSE:ARNT-R-A) cijenu je spustio 0,3 posto, na 469 kuna, uz 498 tisuća kuna prometa. 

Kraš (ZSE:KRAS-R-A) je podignut 0,4 posto, na 462 kune, uz 320 tisuća kuna prometa. 

Agrokorove kompanije jučer su objavile devetomjesečne rezultate. Ledo (ZSE:LEDO-R-A) je podignut 0,8 posto, na 805 kuna, uz 289 tisuća kuna trgovine. Jamnica (ZSE:JMNC-R-A) je srezana 3,8 posto, na 12.800 kuna, uz 130 tisuća kuna prometa.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.