SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: Indeksi u minusu, likvidnost ojačala
Autor/izvor: Magdalena Dolenec, analitičarka Erste banke
Datum objave: 02.07.2018. - 19:53:41
ZAGREB - Domaće tržište kapitala se u ponedjeljak ponovno vratilo u negativan teritorij, indeksi su zabilježili pad, dok je likvidnost ojačala.

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.804,67 bodova, što predstavlja pad od 0,7 posto, što je ujedno i njegov četvrti pad u pet dana trgovanja.

Uži indeks CROBEX10 je također oslabio 0,7 posto, dok je širi tržišni indeks CROBEXplus izgubio 1,1 posto na vrijednosti. Svi sektorski indeksi su zaključili s negativnim predznakom, a gubitnike je predvodio indeks građevinskog sektora, s padom od 3,8 posto.

Ukupno je protrgovano oko 7,5 milijuna kuna, a milijunske promete su ostvarila čak tri izdanja. Najaktivnije su bile dionice Valamar Riviere, koje su na prometu od 1,6 milijuna kuna oslabile 0,5 posto. Likvidne su bile i dionice Zagrebačke banke, s prometom nešto manjim od 1,6 milijuna kuna i rastom cijene od 0,7 posto, pri čemu su se svrstale u jedino aktivnije izdanje s rastom cijene, a slijede ih dionice Podravke, koje su oslabile 0,9 posto na prometu nešto većem od milijun kuna.

Titulu gubitnika dana je pokupila dionica Dalekovoda, čija je cijena potonula preko 14 posto, a loš dan su imale i dionice Adrisa, pri čemu je povlašteno izdanje izgubilo 1,2 posto na vrijednosti, dok su redovne dionice oslabile 0,8 posto.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.