SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: Katastrofalan promet, Dalekovod dobitnik dana
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 01.03.2018. - 17:04:07
ZAGREB - Slično kao i u utorak, na Zagrebačkoj burzi i danas katastrofalan promet.

Investitori nisu našli pretjeranih razloga za rizikom, iako su neka izdanja profitirala nakon objavljenih poslovnih rezultata.

CROBEX je podignut 0,3 posto, na 1.845,33 boda dok je CROBEX10 ojačao 0,1 posto, na 1.064,08 bodova. Ukupno je ostvarneo samo 3,8 milijuna kuna prometa.

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) bila je najtrgovanija sa 5450 tisuća kuna prometa uz korekciju cijene od 0,7 posto, na 41,60 kuna.

Podravka (ZSE:PODR-R-A) je podignuta 4,7 posto, na 266 kuna, uz 508 tisuća kuna trgovine.

Arena Hospitality Group (ZSE:ARNT-R-A) korigiran je pola postotka, na 440 kuna, uz 347 tisuća kuna prometa. Hotelska grupacija Arena Hospitality u 2017. godini ostvarila je ukupne prihode od 717,2 milijuna kuna, 64,5 posto više u odnosu na 2016. godinu, a snažno je porasla i dobit. Kako navode u revidiranom konsolidiranom financijskom izvješću, objavljenom u srijedu, to je posljedica toga što su po prvi puta u poslovne rezultate uključeni i konsolidirani rezultati hotela u Njemačkoj i Mađarskoj. Također, napominju, zabilježen je i značajan organski rast poslovanja u Hrvatskoj.

Dobitnik dana bio je Dalekovod (ZSE:DLKV-R-A) kojeg su solidni poslovni rezultati podigli 5, posto, na 18,35 kuna, uz 236 tisuća kuna prometa. Dalekovod je u prošloj godini ostvario poslovne prihode od 1,18 milijardi kuna, 33 posto više nego godinu dana prije, a rast prihoda zahvaljuje se povećanju aktivnosti te građevinske kompanije kako na inozemnom, tako i na domaćem tržištu. U poslovnom izvješću, objavljenom u srijedu, navodi se i da je udio prihoda Dalekovoda na inozemnom tržištu iznosio 75 posto ukupnih prihoda, pri čemu je tvrtka najviše radila u Norveškoj, Ukrajini i Finskoj.

Dobre je brojke jučer objavila i Atlantic Grupa (ZSE:ATGR-R-A) čije su dionice danas podignute 1 posto, na 970 kuna, uz 220 tisuća kuna prometa. Za razliku od drugih velikih Agrokorovih dobavljača koji su prisiljeni na velike otpise potraživanja, Tedeschijeva kompanija očekuje potpunu naplatu svojih potraživanja.

- Atlantic se našao u povoljnijoj poziciji jer nismo pristali financirati Agrokor, zbog čega smo već krajem prošle godine smanjili izloženost prema Todorićevu koncernu, naglasio je Zoran Stanković, potpredsjednik Atlantic Grupe za financije na prezentaciji financijskih rezultata za 2017. godinu.

Kuriozitet dana je samo 174 tisuće kuna prometa dionicama HT-a (ZSE:HT-R-A) koje su ostale na nepromijenjenih 163,50 kuna.