SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: Pad indeksa, HT u fokusu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 06.04.2018. - 17:43:21
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze trgovanje su u petak zaključili s padom vrijednosti, a u minusu su i na tjednoj razini, dok se u skromnom trgovanju milijunskim prometom izdvaja tek dionica HT-a. 

CROBEX je zabilježio pad od 0,3 posto, pri čemu je zaključio na 1.801,4 bodova, dok je uži indeks CROBEX10 oslabio 0,2 posto. 

Od sektorskih indeksa, gubitnike je predvodio indeks transportnog sektora, s padom od 2,3 posto, dok je najviše profitirao indeks turističkog sektora, koji je ojačao blagih 0,4 posto.

Ukupan dionički promet je iznosio nešto više od 3 milijuna kuna, a milijunski promet su ostvarile jedino dionice Hrvatskog Telekoma (ZSE:HT-R-A), koje su na prometu od 1,2 milijuna kuna zaključile nepromijenjeno na 161,50 kuna. 

Slijede ih dionice Turisthotela (ZSE:TUHO-R-A), s prometom od samo 268 tisuća kuna i padom cijene od 2 posto.

Najveći gubitak od likvidnijih izdanja su pretrpjele dionice Atlanstke plovidbe (ZSE:ATPL-R-A), koje su potonule 7,6 posto, a loš dan su imale i dionice Hotela Makarska (ZSE:HMAM-R-A) i Đuro Đaković Grupe (ZSE:DDJH-R-A), oslabivši redom 6,9 posto i 1,6 posto.

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) je ostvarila promet od 260 tisuća kuna, a bilježi pad od 1 posto, na cijenu od 40,60 kuna.

Najveći rast, za 2,9 posto na 3.600 kuna bilježi HUP Zagreb (ZSE:HUPZ-R-A) čiji dnevni promet iznosi 84 tisuće kuna. Ina (ZSE:INA-R-A) bilježi poskupljenje od 1,2 posto odnosno zadnju cijenu od 3.300 kuna te 83 tisuće kuna prometa.

Na strani dobitnika, dionice Jadrana (ZSE:JDRN-R-A) su ojačale 5 posto, nakon što je kompanija objavila da je potpisan ugovor o prijenosu dionica između Centra za restrukturiranje i prodaju i PBZ Croatia osiguranja i Erste Plavog, nakon čega je i obustavljena trgovina dionicama društva. Cjenovni skok su ostvarile i dionice HUP Zagreba i Ingre, koje su porasle 2,9 posto i 1,2 posto.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.