SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: Skok prometa, indeksi pali
Autor/izvor: Margareta Dolenec, analitičarka Erste banke
Datum objave: 15.03.2018. - 17:56:21
ZAGREB - Nakon dva uzastopna dana rasta, domaće tržište kapitala je u četvrtak svjedočilo negativnim kretanjima dioničkih indeksa te nešto snažnijem prometu.

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.843 bodova, što je pad o 0,4 posto, dok je uži indeks CROBEX10 kliznuo 0,2 posto. Od sektorskih indeksa najviše je izgubio indeks transportnog sektora, s padom od 0,5 posto, dok su u zelenom zaključili jedino indeksi turističkog i prehrambenog sektora.

Dionička likvidnost je ojačala na 8,3 milijuna kuna, a u fokusu ulagača su bile dvije dionice. Najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma nakon što je kompanija objavila prijedlog o isplati dividende u iznosu od 6 kuna po dionici, pri čemu je vrijednost dionice ojačala 0,9 posto na prometu od 2,1 milijun kuna.

Milijunski promet su ostvarile još dionice Auto Hrvatske, koje su na prometu nešto većem od 1,3 milijuna kuna zabilježile rast cijene od 3,9 posto.

Titulu dobitnika dana je ipak zgrabila dionica HTP Orebića, koja je uzletjela gotovo 25 posto, a dobar dan su imale i dionice još jednog hotelijera, HTP Korčule, čija je cijena porasla 7,1 posto.

Na strani gubitnika, od likvidnijih izdanja, prvo ime je bila dionica Privredne banke Zagreb s padom cijene od 2,5 posto, a slijede je dionice Končar-Elektroindustrije i Atlantic Grupe, koje su oslabile redom 1,5 posto i 1 posto.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.