SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi blago porasli
Autor/izvor: Magdalena Dolenec, analitičarka Erste banke
Datum objave: 17.05.2018. - 17:11:28
ZAGREB - Domaće tržište kapitala u četvrtak je svjedočilo malim promjenama dioničkih indeksa, dok je likvidnost oslabila.

CROBEX je zabilježio blagi rast od 0,1 posto, zaključivši na 1.845,70 bodova, dok je uži indeks CROBEX10 ojačao neznatnih 0,02 posto. Od sektorskih indeksa, dobitnike je predvodio indeks građevinskog sektora, koji je ojačao 0,8 posto, dok je najviše izgubio indeks sektora industrije, s padom vrijednosti od 1,8 posto.

Ukupno je protrgovano svega 5,8 milijuna kuna, a najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere. S prometom od 1,4 milijuna kuna one su bile ujedno i jedini milijunaš, pri čemu im je cijena ojačala 0,2 posto. Slijede ih dionice Podravke, koje su na prometu od 776 tisuća kuna uknjižile rast cijene od 0,6 posto.

Titula dobitnika dana ipak je pripala dionici Tehnike, koja je uzletjela preko 9 posto, a dobre su izvedbe imale i dionice Optima Telekoma i AD Plastika, koje su ojačale redom 3,4 posto i 1,8 posto. S druge strane, dionice Brodogradilišta Viktor Lenac su nakon jučerašnjeg snažnog rasta potonule 8,9 posto, a loš dan imale su i dionice hotelijera FTB Turizam i Liburnia Riviera Hotela, s padovima cijena od 3,2 posto i 1,5 posto.