SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: Valamar Riviera gubitnica dana
Autor/izvor: Davor Špoljar, Erste
Datum objave: 31.07.2019. - 21:39:30
ZAGREB - Na domaćem tržištu kapitala jučer je bio zadnji dan za objavljivanje kvartalnih financijskih izvještaja, što je ujedno i obilježilo dan.

Dionički indeksi su dan zaključili u crvenom, pri čemu su CROBEX i CROBEX10 oslabili oko 0,6 posto.

Likvidnost u redovnom prometu je potonula na 4,1 milijun kuna, što je skromno i za ove ljetne dane, ali je zato dodatna blok transakcija dionicom HT-a u iznosu od 3,3 milijuna kuna podigla cijelu likvidnost.

U redovnom trgovanju je najlikvidnija bila dionica Valamar Riviere sa 1,5 milijuna kuna prometa, što je ujedno bio jedini milijunaš, te joj je cijena pri tome pala oko 2,6 posto, nakon nešto slabijih rezultata.

Ostala izdanja su imala ispod pola milijuna kuna prometa, gdje možemo izdvojiti dionicu Atlantske plovidbe, koja je na oko 280 tisuća kuna prometa upisala rast cijene od 1,5 posto.

Dobru izvedbu je imala dionica Hotela Haludovo sa skokom cijene od gotovo 10 posto, a sa rastom nastavlja i dionica Petrokemije, koja je jučer porasla dodatnih 8,8 posto. Među gubitnicima možemo izdvojiti dionicu Zagrebačke burze, koja je jučer potonula 8,5 posto.