SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZSE EQUITY PREVIEW
 
Zagrebačka burza: Važne vijesti za Ledo, Atlantic i HPB
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 05.11.2015. - 09:43:30
ZAGREB - Na Zagrebačkoj se burzi i u četvrtak očekuje stagnacija, bez značajnijeg povećanja prometa, jer nema važnijih poslovnih vijesti, a investitori su na oprezu pred parlamentarne izbore u nedjelju.
Investitorima sigurno nije promakla informacija o proimjeni na vrhu Leda (ZSE:LEDO-R-A). Dario Vrabec novi je predsjednik Uprave Leda, kompanije u sastavu koncerna Agrokor Ivice Todorića. Nakon nešto više od godinu dana vođenja kompanije, iz Leda je otišao dosadašnji direktor Hrvoje Kraljević, objavljeno je u utorak na Zagrebačkoj burzi.

U službenom priopćenju se navodi kako Kraljević odlazi iz Leda nakon 'iznimno uspješnog rada'. Hrvoje Kraljević će, prema pisanju t portala, dobiti novu funkciju unutar koncerna Agrokor.

Ledo je u prvih devet mjeseci ove godine izvrsno poslovao. Imao je rast prihoda od 15,2 posto uz čistu dobit od 309 milijuna kuna (%2B47 posto). U 2015. lansirao je 35 novih sladoleda, a otvorena su i nova tržišta SAD-a, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Rusije i Švicarske.

Dionica Atlantic Grupe (ZSE:ATGR-R-A) oslabjela je jučer 0,6% na 850,00 kuna unatoč službenoj obavijesti o stjecanju dionica kompanije od strane Erste Plavog obveznog mirovinskog fonda kategorije B, koji je nakon navedenog stjecanja povećao vlasnički udio na 5,59%.

Hrvatska poštanska banka (ZSE:HPB-R-A) predala je zahtjev za prijelaz iz Redovitog tržišta u transparentniju kotaciju Zagrebačke burze, Službeno tržište. Društvo Končar distributivni i specijalni transformatori obavijestilo je investicijsku javnost da je Europska komisija odlučila da će umjesto privremenih antidampinških carina na uvoz transformatorskog lima iz Japana, Kine, Koreje, Rusije i SAD-a kao mjeru zaštite od uvoza odrediti minimalne uvozne cijene. Obje dionice pozitivno su reagirale na navedenu objavu, obzirom da je povlašteno izdanje KODT-a poraslo 2,4%, a redovno 2,9%.