SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POSJET
 
Zamjenik premijera Turkmenistana u posjetu Gredelju
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 31.03.2014. - 11:57:00
Zadnja izmjena: 31.03.2014. - 14:47:30
ZAGREB - Zamjenik premijera i predsjedatelj Vijeća ministara Turkmenistana Satlyk Satlykov zajedno sa predstavnicima Vlade Turkmenistana, te predstavnicima ministarstva vanjskih poslova posjetio je i obišao proizvodne pogone Tvornice željezničkih vozila Gredelj.
Zamjenika premijera Turkmenistana dočekao je stečajni upravitelj TŽV Gredelj Pero Hrkać zajedno sa suradnicima te na obilasku proizvodnih pogona prezentirao proizvodne mogućnosti TŽV Gredelj te iskazao mogućnost u suradnji.

˝Bilo je riječi o svim aspektima suradnje između Hrvatske i Turkmenistana, a posebice u željezničkom programu. Zamjenik premijera i predsjedatelj Vijeća ministara Turkmenistana Satlyk Satlykov pokazao je prilikom posjeta oduševljenje niskopodnim dizel-motornim vlakom. Složili smo se da postoji još neiskorištenih mogućnosti, osobito na polju gospodarske suradnje, te zaključili da bi se ta suradnja mogla dalje razvijati s posebnim naglaskom na željezničku industriju, gdje svoju priliku za prodaju svojih proizvoda dakako da vidi i Gredelj", istaknuo je stečajni upravitelj Pero Hrkać.