SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AGONIJA
 
Zaposleni: Večernje novosti pred kolapsom
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 08.05.2017. - 22:49:07
BEOGRAD - Zaposleni u Večernjim novostima u otvorenom pismu Vladi Srbije, Nadzornom odboru Kompanije Novosti i javnosti Srbije, upozorili da su suočeni sa „dramatičnim najavama o mogućem krahu" ove medijske kuće.

„Imajući u vidu crne prognoze da Novosti, pritisnute nagomilanim dugovima, neće dočekati avgust zahtevamo da Vlada, kao upravljač, ovlasti Nadzorni odbor da pod hitno otpočne sistemsko rešavanje dramatične situacije u kompaniji od koje živi 368 porodica".

„Rukovodstvo kompanije obavestilo nas je da je 'realan potpuni kolaps', uključujući čak i prestanak štampanja dnevnog lista Večernje novosti", napominje se u pismu zaposlenih.

U saopštenju se taksativno nabrajaju pokazatelji teške finansijske situacije u Novostima i dodaje da rukovodstvo nema mehanizam da reši ove probleme, jer su propali svi dosadašnji pokušaji da se uključi država, kao upravljač.

„Zabrinuti zbog ovih sumornih brojki, u čiju autentičnost ne želimo da sumnjamo, a obeshrabreni odgovorom rukovodstva da je 'nemoćno da se nosi sa ovim balastom' od Vlade, kao upravljača, tražimo da se što pre pokrene pitanje dalje sudbine naše kompanije„, poručuju zaposleni.

„Zahtevamo da se konačno reši pitanje vlasništva i imovine koju decenijama koristi kompanija. Zahtevamo promenu odnosa članova Nadzornog odbora prema našoj kući", navode zaposleni, koji smatraju da se država prema njima, za sada, odnosi maćehinski.

„Naši upravljači su nas samo tokom ove godine lišili prihoda od oko 30 miliona dinara, iznoseći oglase državnih firmi u tabloidna izdanja, koja svakodnevno promovišu društveni talog, kič i primitivizam", ukazuju zaposleni.

„Zaposleni traže da Vlada pod hitno razreši imovinsko-pravni rebus sa Milanom Bekom, aktivno se preko Nadzornog odbora uključi u rešavanje problema i spreči gašenje dnevnog lista koji je gotovo sedam decenija perjanica srpskog novinarstva".

„U suprotnom, dobićemo potvrdu sumnji da neko svesno radi na urušavanju naše kuće. To nećemo dozvoliti!"

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.