SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SMJENE
 
Zelenika razriješen dužnosti zamjenika ministra, Tatjana Prenđa Trupec na čelu HZZO-a
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 18.06.2014. - 17:31:20
ZAGREB - Vlada je na današnjem zatvorenom dijelu sjednice razriješila Sašu Zeleniku dužnosti zamjenika ministra znanosti, obrazovanja i sporta, na njegov zahtjev, a novog ministra zdravlja Sinišu Vargu razriješila je njegove dosadašnje dužnosti ravnatelja HZZO-a.
Iz Vlade je priopćeno kako je Tatjana Prenđa Trupec razriješena dužnosti zamjenice ravnatelja HZZO-a te istodobno imenovana vršiteljicom dužnosti ravnatelja, do imenovanja novog ravnatelja na javnom natječaju.

Razriješeni su dosadašnji pomoćnici ministra zdravlja Dubravka Pezelj Duliba, Ljubica Đukanović, Ivo Afrić i Mirela Bušić, a novim pomoćnicima imenovani su Dijana Cimera, Davor Katavić, Nataša Zorić i Dragan Korolija-Marinić.

Novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar imenovan je novim članom Skupštine Hrvatske lutrije, a te je dužnosti razriješen njegov prethodnik Željko Jovanović, koji je razriješen i članstva u Upravnom odboru Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja.

Dosadašnji predstavnik Vlade u Gospodarsko-socijalnom vijeću, donedavni ministar zdravlja Rajko Ostojić razriješen je te dužnosti na koju je imenovan njegov nasljednik Siniša Varga.

Novi ministri Varga i Mornar imenovani su i novim članovima Pregovaračkog odbora Vlade za pregovore o Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama, a Rajko Ostojić i Željko Jovanović razriješeni su tih dužnosti. Varga i Mornar imenovani su i članovima Povjerenstva za koordinaciju informatizacije javnog sektora, Nacionalnog povjerenstva za provođenje decentralizacije i reforme lokalne i područne (regionalne) samouprave. Mornar je imenovan voditeljem, a Varga članom Nacionalnog koordinacijskog tijela za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i Nacionalnog operativnog tijela za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Novi ministri imenovani su i za članove Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, Radne skupine za koordinaciju i praćenje provedbe reformskih i drugih mjera fiskalne konsolidacije za razdoblje 2014. – 2016., Radne skupine za koordinaciju sudjelovanja Republike Hrvatske u Europskom semestru.

Mornar je imenovan, a Jovanović razriješen članstva u Povjerenstvu za utvrđivanje stvarnih obveza Vlade u realizaciji plaćanja izgradnje višenamjenske gradske dvorane Športsko-rekreativnog centra "Višnjik" u Zadru. Isti slučaj je i u Organizacijskom odboru Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. godine.

Mornar i Varga od danas su i članovi Koordinacije za društvene djelatnosti i ljudska prava, a Mornar i član Koordinacije za gospodarstvo, investicije i fondove EU.

Umjesto Rajka Ostojića Ljubice Đukanović i Ivana Šumana u Vladin pregovarački odbor o sklapanju izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja imenovani su Siniša Varga, Tatjana Prenđa Trupec i Davor Katavić. Novi član Vladinog pregovaračkog odbora o sklapanju Kolektivnog ugovora za djelatnost znanosti i visokog obrazovanja je novi ministar Mornar..