SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POHVALNO
 
Zoran Ivančić je Kordiću viknuo "Sotono, ubojico"
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 07.06.2014. - 14:01:20
ZAGREB - Hrabri muškarac koji je jučer na zagrebačkom aerodromu osuđenom ratnom zločincu Dariju Kordiću povikao "Ubojico, ubojico" je Zagrepčanin sa sarajevskom adresom i dugogodišnji mirovni aktivist Zoran Ivančić.
Ivančić je prekinuo govor bivšeg potpredsjednika tzv. Hrvatske Republike Herceg-Bosne i pred 200 Kordićevih pristalica koji su ga dočekali na aerodromu uzviknuo "Sotono, ubojico".

Na njega se potom obrušila nekolicina Kordićevih pristalica, a Ivančića i njegovu prijateljicu Sabinu Šabić, sa kojom je došao "dočekati" Kordića, od linča je spasila policija. Ivančić i Šabić su prošli sa lakšim povredama.

Ivančić i njegova prijateljica su, kako piše portal Lupiga.com, na aerodrom Pleso došli sa transparentima na kojima je bio ispisan broj 116, što je broj nedužnih bošnjačkih civila ubijenih u Ahmićima 1993. godine pod političkim zapovjedništvom Darija Kordića i njegovih "sljedbenika".

Ubrzo su, međutim, shvatili da nitko neće zapaziti njihove transparente te je Ivančić odlučio u ime istine i podsjećanja na užasne zločine riskirati život i viknuti Kordiću da je ubojica.

Samo trenutak kasnije, okupljeni su nasrnuli na njega i prijateljicu, a zahvaljujući policiji njih su se dvoje uspjeli izvući samo sa nekoliko udaraca i ogrebotina.

Ivančića je policija odvela u policijsku stanicu na aerodromu te su bili izrazito korektni prema njemu. Međutim, na kraju je dobio papir da se tereti za narušavanje javnog reda i mira. Napadači i poštovaoci zločinca Kordića nisu privedeni, piše ovaj portal.